Voor de professional

het maximale potentieel
Uit jezelf én je clienten!

 

Uit onderzoek blijkt dat de aandrijving van ons gedrag vooral onbewust gaat. Overtuigingen, identiteit en zingeving vormen hierbij de basis.

Ook ons eetgedrag wordt grotendeels onbewust aangedreven. Het zijn aangeleerde gewoonten die vaak vanuit de opvoeding zijn ontstaan. Zo kan het zijn dat je altijd je bord moest leeg-eten, waardoor je het gevoel van verzadiging hebt overruled. Het zijn zulke aangeleerde gewoonten die mogelijk kunnen leiden tot eetproblemen.

De meeste dieetmethodieken besteden geen aandacht aan die diepere aandrijvingen van gedrag. Daardoor zijn de resultaten bij de meeste behandeling van korte duur. Indien de behandeling meer gaat over die onbewuste processen in plaats van dieetlijsten, blijken cliënten blijvende gewichtsveranderingen te kunnen bereiken. Vandaar dat gezond en slank worden niet draait om diëten, maar om onderzoek naar die diepere aandrijvingen. We komen daar door contact te maken met onze belemmerende gedachten en emoties, zoals angsten, zorgen, boosheid en zelftwijfel en leren deze los te laten.

Door met je cliënten in de diepte te onderzoeken wat de aandrijving is van het eetgedrag, kom je op onderwerpen uit die essentieel zijn in het leven: de waarden en normen die tot zingeving leiden. Als er op dit niveau balans komt, verandert het eetgedrag vaak vanzelf mee. Zo wordt het eetgedrag de richtingwijzer naar zelfontplooiing. En haal jij het maximale potentieel uit jouw cliënten.

Opleidingen & ervaringsgerichte trainingen

In onze opleidingen slaan we een brug tussen cognitie en beleving. Tussen hoofd en hart. We combineren bekende cognitieve therapieën als RET met de nieuwste inzichten vanuit de Acceptance & Commitment Therapie (ACT), Compassion Focussed Therapy (CFT), Mindfulness en Dialectical Behaviour Therapy (DBT), Jungiaanse dieptepsychologie en mindfulness. Deze benadering werkt voor mensen met kleine en grote eetproblemen, zoals jojoën, emotie-eten, eetbuien, of boulimia.

Als Jungiaans psychologe en diëtiste bied ik jou een ervaringsgerichte training. Tijdens de opleiding of diverse modules wordt je uitgenodigd de regie te pakken en een persoonlijke groei tot stand te brengen. Door de  aangereikte technieken en modellen te ervaren en deze aan de hand van praktijkgerichte casuïstiek met medecursisten te oefenen, ontdek je je sterke-en je ontwikkelpunten. Je groeit hierdoor tevens als professional en kunt daardoor je klanten effectiever begeleiden. Als je iets zelf beleeft dan wordt het volgens de Jungiaanse psychologie verankerd in je systeem. Je gaat een proces door van onbewust onbekwaam naar bewuste bekwaamheid.

De opleidingen ‘Uit de ban ven emotie-eten’ en ‘Mindful eten’ worden sinds 2023 niet meer gegeven. Ben je geïnteresseerd in de methode stuur dan een bericht via de contact pagina. Naast een individueel supervisietraject is het mogelijk ‘in-compagnie’ training op maat te maken. Vraag gerust naar de mogelijkheden! 

HET AANBOD

 

‘Uit de ban van emotie-eten’, introductie

POST HBO OPLEIDING

Ervaringsreis

ERVARINGSREIS

mindful eten voor professionals

MASTERCLASS

IN COMPANY TRAINING

TRAINING / SPREKER

In de evaluaties worden onze opleidingen goed gewaardeerd. Gemiddeld een 8,9. Daar zijn we heel blij mee. We doen er alles aan om onze kwaliteit te waarborgen en nemen alle suggesties ter harte.

DIT IS HUN ERVARING:

 

 

Door deze cursus leer je een stap verder te zetten met je clienten. Je krijgt veel handvatten om de diepte in te gaan. Als bonus leer je veel over jezelf!


~ Lysbeth

    Dietist 

 

 

Deze cursus is heel waardevol en gaat niet alleen over emotie-eten, maar over het hele leven en de manier waarop ermee omgegaan wordt


~ Anita

  Gewichtsconsulent

 

 

Aanvullende cursus op het snijvlak van diëtetiek en psychologie!


~ Karin

    Diëtist en psycholoog

 

 

De combinatie van theorie, praktijk en het zelf ervaren door middel van oefeningen geeft ongekend veel handreikingen om emotioneel eetgedrag bespreekbaar te maken.

Doen deze cursus!


~ Lydia

    Diëtist 

 

 

Verhelderende workshop met veel handvatten voor de dagelijkse praktijk


~ Lilian

   Mindfulness trainer