materiaal

testen, audio en hulpmiddelen

Uit De Ban Van Emotie Eten

De methode ‘Uit de ban van emotie-eten’ combineert psychologie met mindfulness. Hiermee worden kennis en beleving , hoofd en hart bij elkaar gebracht. Je gaat op zoek naar de bron van de eetproblemen en leert je negatieve gedachten en emoties los te laten en compassievol met jezelf om te gaan.
Geen korte termijn succesjes, maar een blijvend gewichtsverlies.

N.B. Mindful afvallen: alle oefeningen in het boek ‘Uit de ban van emotie-eten’ komen overeen met de oefeningen in het boek ‘Mindful afvallen’. 

Begin vandaag

en gun jezelf voor de rest

van je leven,

een gezond en slank lijf!

Hoe is mijn eetgedrag?

Doe de test over je eetgedrag hier.

Ben ik een emotie eter?

Zoek je troost in eten? Test het hier.

Saboterende gedachten

Welke gedachten weerhouden je van een gezonde relatie met eten? Test hier.

Testen over eten en gedrag

Herkennen van emoties

Test hier hoe je je emoties kunt herkennen.

Veelvoorkomende saboterende gedachten om niet in beweging te komen

Vind je het moeilijk om verandering teweeg te brengen? Test het hier.

Tracks

uit het boek ‘uit de ban van emotie eten’

Een nieuwe oplossing met blijvend resultaatIngesproken door Joanna Kortink en Ingrid Eijssink

100 dagen challenge

Ze komt vandaag met het verhaal dat ze zo goed kent: ze valt terug in oud gedrag. “Hoe frequent heb jij de oefeningen gedaan?”, vraag ik. ‘Nou, misschien 2-3 x per week…”. Als ze hem doet geeft het rust, voelt ze zich gecentreerd en lukt het haar grenzen aan te geven. “Hoe komt het dat je het dan niet doet?” Ze denkt dat het teveel tijd kost… een oefening van nog geen 10 minuten.

Ik stel haar voor om de 100 DAGEN CHALLENGE aan te gaan met deze boom oefening. Ja dat wil ze wel. Ze krijgt het formulier met 100 smiley’s van me mee. Iedere dag voor de komende 100 dagen doet ze ‘s-ochtends deze oefening en mag dan een smiley inkleuren. Ze wordt er blij van en gaat het boven haar bed ophangen.

Ik volg haar deze 100 dagen en laat je weten hoe het is gegaan.

Heb jij ook iets dat je moeilijk vindt te blijven doen? Maak er jouw challenge van en gebruik onderstaand formulier.100 Smiles (1111 downloads)

Bewustzijnskaarten

Bij de boeken ‘Uit de ban’ is een set bewustzijnskaarten ontwikkeld. Elke kaart bevat een korte, krachtige en duidelijke tekst, die inspireert en bemoedigt zoals ‘Ieder moment is een nieuwe kans’. De bewustzijnskaarten zijn ontstaan in het werk met eetproblemen, maar zijn toepasbaar voor elke vorm van verslaving. Wie graag wil stoppen of minderen met welke verslavende en ongezonde bezigheid dan ook, kan baat hebben bij de bewustzijnskaarten. Ze zijn in de praktijk gebruikt en bewezen!

De kaarten kunnen een fijne houvast zijn voor je persoonlijke groei en zelfreflectie. De kaarten werken als een soort trigger om stil te staan bij je dagelijkse handelingen en je bewust te worden van wat je nou écht diep van binnen voelt.

Als professional kun je de kaarten op verschillende manieren inzetten. Aan het begin van een gesprek zodat het de leidraad is voor het gesprek of als afronding van het gesprek, als samenvatting of hart onder de riem.

Een set bestaat uit 52 tekst kaarten, gedrukt op de achtergrond van het labyrint.

De bewustzijnskaarten kosten per set van 52 kaarten €19,95 exclusief verzendkosten.
Stuur een berichtje via de contactpagina als je graag een set wilt ontvangen. Na betaling wordt het set z.s.m. verstuurd.